Jerca Legan in Milan M. Cvikl bijeta ločitveno vojno za vilo pod ljubljanskim gradom

Poroka je bila spektakularna, ločitev malo manj.

Za mnoge prenapihnjena ljubezenska pravljica med Jerco Legan in Milanom M. Cviklom, vidnim članom SD in današnjim viceguvernerjem Banke Slovenije, je očitno dokončno končana. Po pisanju medijev se je vnela ločitvena bitka za premoženje, med drugim štiri milijone vredno vilo pod ljubljanskim gradom.

 

Iz zemljiškoknjižnega izpiska, ki je vsem javno dostopen, je razvidno, da je edini lastnik parcele, na kateri stoji nepremičnina, Milan Martin Cvikl, medtem ko je od 14. septembra lani v zemljiški knjigi vpisana zaznamba spora o pridobitvi lastninske pravice na predlog Jerce Legan Cvikl, kar pomeni, da si hišo želi tudi Leganova.

Za zdaj se zdi, da v vili ne bo živel nihče od njiju, saj je po družabnih omrežjih zakrožil oglas, v kateri hišo ponujajo novemu stanovalcu. Ne za nakup, temveč v najem.

430 kvadratnih metrov velika hiša stoji na nekaj več kot 1200 kvadratnih metrov velikem zemljišču, z zasebnim dovozom in pred pogledi radovednežev zavarovana z visoko ograjo. Najemnina zanjo znaša 6000 evrov na mesec.

Za vilo so se mnogi ob spraševali, kako sta zakonca sploh lahko dobila dovoljenje za gradnjo, saj gre za območje neposredno pod ljubljanskim gradom, kjer za gradnjo veljajo stroge omejitve.

A. M.