Janša v Budimpešti: “Strateški cilj kulturnega marksizma je uničenje demokracije.”

Vir: SDS

Udeležence konference Konservativnega odbora za politično akcijo (CPAC), ki je potekala v Budimpešti, je med drugimi nagovoril tudi predsednik SDS Janez Janša.

 

“Zahodna civilizacija je v svojem bistvu utemeljena na 10 božjih zapovedih. V komunističnem manifestu iz leta 1848 pa beremo, da je pogoj za vzpostavitev brezrazredne družbe enakosti prav razgradnja ključnih temeljev zahodne civilizacije. Razgradnja oziroma uničenje družine, naroda, zasebne lastnine, vere in zasebnega šolstva.” je v začetku govora poudaril Janša in dodal, da so komunisti s pomočjo terorja v določenih delih sveta vzpostavil komunistično diktaturo.V nadaljevanju se je dotaknil pojma kulturni marksizem, ki se poslužuje načela najprej diskreditacija, nato likvidacija in je najbolj opazen v razvitih delih sveta, kjer nasilen prevzem oblasti ni bil uspešen: “Po njihovi zamisli je potrebno najprej zavzeti institucije, ki oblikujejo vrednotni sistem človeka ter nato preko njih čim bolj razvrednotiti družino, narod, vero, zasebno šolstvo in zasebno lastnino. Ko bodo te vrednote dovolj oblatene, jih večina prebivalstva ne bo več branila.”

“Kjerkoli so levičarji pri viru javnega denarja, množično financirajo tako imenovano moderno civilno družbo. Organizacije, ki si za dosego ciljev kulturnega marksizma izmišljajo vse mogoče stvari, izumljajo teorijo spola, po Hitlerju povzemajo opravičila za evtanazijo, izumljajo vsak dan nove socialne ali rasne krivice in njihove domnevne žrtve.”

“Te skupine, ki jih ni nihče izvolil in ki nimajo nikakršnega prispevka v skupno dobro, iz državnih proračunov ali preko raznih domačih in tujih fundacij  prejemajo neverjetno bogate finančne injekcije. /…/ Nad porabo denarja za njihov politični boj praviloma ni nobenega nadzora. Celo več. Mnoga tovrstna združenja so bogato financirana tudi iz fondov EU, hkrati pa jim nekatere evropske in mednarodne konvencija dodeljujejo poseben status v postopkih odločanja,” je kritičen Janša .

“Nismo priča spopadu civilizacij, ampak barbarskemu napadu na civilizacijo. Priča smo napadu kulture smrti na kulturo življenja.”

Predsednik Slovenske demokratske stranke je zaključil, da si moramo nazaj priboriti svobodo govora, avtonomijo družine, suverenost narodov, šole, v katerih ni prostora za kulturni marksizem in kulturo smrti, in predvsem demokracijo, ki bo vladavina volivcev in izvoljenih.

Celoten govor si lahko preberete TUKAJ.

Vir: Slovenska demokratska stranka

Spletno uredništvo