Janša: To je dan ABSURDA! Od pravne države v Sloveniji ne bo ostal niti P.

Foto: Twitter

“Danes je v Sloveniji dan ABSURDA,” je na svojem Twitter profilu zapisal predsednik SDS Janez Janša, ko je slišal, da je poslanka SD Bojana Muršič dejala, da so bile v času epidemije COVID19 človekove pravice kršene najbolj drastično po 2. svetovni vojni. 

 

Poslanke in poslanci so včeraj na redni seji državnega zbora namreč razpravljali o razveljavitvi določenih prekrškov, storjenih v času veljavnosti ukrepov preprečevanja COVID19.

Janša je svojem zapisu poudaril, da so bili ukrepi za varovanje zdravja v času epidemije podobni po vsem svetu, ” a so po mnenju poslank koalicije Vlada RS kršitev človekovih pravic. Hujša, kot pomor deset tisočih po 8. maju 1945, hujša kot uničevalna koncentracijska taborišča Teharje, Strnišče, Šentvid nad Ljubljano …, hujša kot represija z zapori, pregnanstvom in zaplembo zemlje in premoženja.”

“Danes predlagajo zakon, s katerim bi sami sebe oprostili prekrškov, kaznivih dejanj in plačila glob. Ker da je Ustavno Sodišče razveljavilo člen zakon ZNB, ki so ga pred leti sami sprejeli. Če bo tak zakon sprejet in uveljavljen, od pravne države v Sloveniji ne bo ostal niti P,” je bil kritičen predsednik opozicijske SDS. 

Twitter (posnetek zaslona)

Spletno uredništvo