Janša stranko SD pozval, naj pokaže račune za domnevno ukradeno judovsko vilo

Sedež SD v Ljubljani. Stavba, ki je nekoč pripadala judovski družini.

Predsednik SDS Janeza Janša se je na Twitterju odzval na objavo stranke SD, da je njegovo opravičilo, ki mu ga je naložilo sodišče za besede o “ukradeni judovski vili”, dokaz priznanja, da je lagal, ko je trdil, da je stranka SD omenjeno vilo ukradla.

Janša je v tvitu spomnil, da je velenjsko sodišče, ki domuje v isti stavbi kot velenjska SD, obsodilno sodbo zoper njega sprejelo brez obravnave in možnosti obrambe.

Izdalo je namreč zamudno sodbo, kar pomeni, da Janša v postopku ni bil zaslišan niti ni odgovoril na tožbo. Zamudno sodbo namreč sodišče izda, kadar tožena stranka nanjo ne odgovori, brez da bi ugotavljalo dejstva. Samo sklepamo lahko, da Janši v tej zadevi tožba ni bila vročena, da bi lahko nanjo odgovoril, ali pa da mu ni bila vročena na način, da bi jo lahko prevzel. Tudi zato ne preseneča njegova napoved, da zadevo še ni končana. Sklepamo lahko, da bo nanjo vložil revizijo na vrhovno sodišče.

Sicer pa je Janša stranko SD – ta trdi, da nekdanja judovska vila, v kateri ima stranka prostore, ni bila ukradena – že pozval, naj Za začetek pove, koliko so plačali zanjo.

“Slej kot prej boste morali pokazati račune zanjo,” je še napovedal.

M. P.