Janša: Počivalšek v epidemiji z nadčloveškimi napori reševal zdravje in življenja ljudi

“Minister Zdravko Počivalšek je v epidemiji z nadčloveškimi napori reševal zdravje in življenja ljudi ter zdravstveni sistem pred kolapsom. Pristojni organi lahko kadarkoli raziščejo vse, a medijska gonja zoper njega in sodelavce je s človeškega vidika skrajno krivična.”

Tako je predsednik vlade Janez Janša zapisal ob Počivalškovem odzivu na poročilo Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) o uvedbi preiskav suma kršitve integritete pri nabavah zaščitne opreme.

Počivalšek je zapisal, da je “nabava medicinske opreme na začetku epidemije je potekala v norih okoliščinah. S kolegi na ministrstvu smo naredili vse, kar je bilo v naših močeh, da smo zdravstvu v najkrajšem času zagotovili opremo.”

Napovedal je tudi, da bo s KPK korektno sodeloval. “V življenju sem vedno pazil na integriteto in zato obtožbe zavračam in hočem dokončno razčistiti to zgodbo ter si vrniti dobro ime,” je včeraj za STA pojasnil minister.

Poleg ministra bo KPK med drugim preiskovala še nekdanjega državnega sekretarja Aleša Cantaruttija, nekdanjega uslužbenca Zavoda RS za blagovne rezerve Ivana Galeta, v. d. direktorja omenjenega zavoda Tomija Rumpfa in nekdanjega direktorja zavoda Antona Zakrajška, prav tako bo preiskovala uslužbenca zavoda Alojzija Černeta in Marka Naraločnika ter uslužbenko ministrstva za gospodarstvo Andrejo Potočnik.

M. P.