Janša po referendumu: Brez drame

Zadnji delni neuradni izidi kažejo, da je novela zakona o vodah na včerajšnjem referendumu zavrnjena. Za uveljavitev novele je glasovalo okoli 13,5 odstotka, proti pa 86,5 odstotka volivcev.

A medtem ko skrajno leva opozicija skupaj s svojimi mediji triumfira, zavrnitev novele predsednika vlade Janeza Janše ni preveč vznemirila. “Brez drame,” je zapisal na Twitterju ter vprašal, ali kdo pozna kakšno levo vlado, ki je odstopila po izgubljenem referendumu. Zahvalil se je vsem, ki so glasovali, kakorkoli.

“Poznate kako levo vlado, ki je odstopila po izgubljenem referendumu? Od večinskega sistema do družinskega zakonika? Zato brez drame. Ne morete pa sedeti doma in ob teh #MSM monopolih pričakovati čudežev na voliščih. Zato hvala vsem, ki ste glasovali. Kakorkoli. Tako se dela,” je tvitnil premier.

Trenutna skrajno leva opozicija je v preteklih dveh desetletjih, ko je bila na oblasti, res izgubila množico referendumov, med drugim referendume o zakonu o družinskem zakoniku, o noveli zakona o arhivih, o zakonski zvezi, o delu na črno, o izbrisanih in vrsto drugih. Po nobenem od njih vlada ni odstopila.

A. M.