Janša ostro nad četverico večnih nezadovoljnežev iz opozicije

V preteklih dneh so nekaterih slovenski mediji, ki so blizu politični levici, poročali, da naj bi premier Janez Janša predsedniku Evropskega sveta Charlesu Michelu predal t. i. non paper, s katerim naj bi predlagal spremembo meja na Zahodnem Balkanu. Pri tem so poročali, da bi to pomenilo nevarnost nove vojne na Balkanu, oglasili sta se tudi evropski poslanki iz vrst SD in LMŠ in izrazili zaskrbljenost.

A že dan pozneje se je izkazalo, da gre za namišljeno zgodbo, saj t. i. non paper ne obstaja.

Vmes pa je SD že zahtevala nujno sejo odbora DZ za zunanje zadeve, na katerem naj bi razpravljali o tej temi. Slednje je očitno razburilo predsednika vlade, ki je večnim nezadovoljnežem iz LMŠ, SD, Levice in SAB, znanim tudi kot koalicija ustavnega loka (KUL), na Facebooku napel nekaj krepkih. Zapisal je:

“Zrežirajo afero – jo izvozijo v tujino in ‘operejo’ – jo tam z ‘začudenjem’ odkrijejo – uvozijo v Slovenijo – preko obvladovanih SLO medijev pričnejo z obtoževanjem in blatijo državo – zahtevajo sejo odborov DZ in razpravo o stvareh, ki ne obstajajo – ko se izkaže, da je kozarec prazen, takoj fraza ‘ja, kjer je dim (ki ga sami spustijo), tam je tudi ogenj’ ter naenkrat konec interesa za razpravo … Ali pa takoj nova spletka. Od JBTZ, razorožitve TO, oviranja osamosvojitve, Depale vasi, Oglejskih sporazumov, Patrie, pisma ES o skladu za okrevanje in vladavini prava itd. itd. Nikoli se ne opravičijo za škodo, ki jo tako povzročijo Sloveniji in posameznikom. Ker imajo vedno prav, tudi če nimajo. Ker oni so #prvorazredni. Ali po idolu Kidriču: nikoli kruti, tudi če ubijajo …
Brez hrbtenice, brez morale, brez lastnih idej in zamisli o boljših rešitvah, brez sposobnosti dialoga z drugače mislečimi, z obema nogama in glavo v preteklosti in privilegijih. Strumno po poti sovraštva do vsega, kar je slovensko in hlapčevstva do vsega ostalega. Skratka, #KUL.”

A. M.