Janša: Očitno je čas za interpelacijo celotne vlade

Foto: Ana Kovač/STA

Nakup sodne stavbe na Litijski cesti je zatresel celotno vlado, najbolj pa je na kolena spravil stranko SD. Pravosodna ministrica Dominika Švarc Pipan kljub pozivom iz vrst svoje stranke še ni odstopila, kot je v medijih večkrat zatrdila, hoče sama razkriti čim več spornih oseb, ki so si umazale prste pri nakupu sodne stavbe.

Včeraj zvečer se je na družbenem omrežju X odzval tudi prvak opozicije Janez Janša, ki je prepričan, da je več ljudi iz vrst vlade vedelo, da je nakup stavbe na Litijski sporen: Po vsem videnem je očitno čas tudi za interpelacijo Vlade RS.”

Pri tem je naštel razloge, zakaj bi bila interpelacija vlade smiselna: 

1. Omrežje stranke SD pod taktirko generalisima Žiberta organizira super drag nakup Litijske. Verjetno za financiranje nakupa novega štaba na Nazorjevi. Stranka s 6 poslanci in visokimi dolgovi si je namreč poleg judovske vile omislila še eno lokacijo sredi Ljubljane. Zagotovo vse požegna tudi Tanja Fajon. Nemogoče, da predsednica stranke ne bi vedela za tak projekt.

2. Ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan obljubi, da bo na MF zagotovila dodaten denar in to tudi izpelje. Iz državne rezerve. V nobeni vladi to ni mogoče brez predhodne zelene luči ministra za finance in predsednika vlade. Ob tem sta oba zagotovo vedela, da država sploh ni opravila svoje cenitve. To je namreč poleg cene vedno prvo vprašanje vsakega PV ob takih predlogih.

3. Vlada nato tudi formalno potrdi nakup in šele potem DŠP podpiše pogodbo. Ker je vse dogovorjeno, Boštjančič plača že naslednji dan.

4. Ko izbruhne afera, se objektivno najbolj odgovoren, predstojnik organa, ki je dokončno odločil o spornem nakupu, naenkrat prelevi v preiskovalca??????? To je možno samo v Sloveniji, ker MSM to kupijo in prikrivajo nekaj, kar bi bilo v vsaki normalni državi jasno vsem prvi dan. Kajti tu sta tudi po logiki možni samo dve razlagi:

Ali je PV vlade Robert Golob v spornem poslu s tihim soglasjem MF od samega začetka ali pa je tako nesposoben, da mu milijone iz državne rezerve zapravljajo sekretarji vladnih strank. In v tem drugem primeru bi bila zadeva še hujša. Kajti potem se postavi vprašanje, koliko Litijskih se še skriva pod preprogo.