“Ja, te milijarde vam je izpogajal Jaka Racman iz Teherana”

Evropska komisija je ta teden odobrila partnerski sporazum s Slovenijo, ki predvideva, da bo imela naša država v novi finančni perspektivi pri črpanju evropskih sredstev na voljo 3,26 milijarde evrov.

 

Novico je takoj pograbil minister za kohezijo Aleksander Jevšek iz vrst SD in vse zasluge za to pripisal novi vladi, čeprav je ta operativna šele tri mesece. Med drugim se je na seji predsedstva Skupnosti občin Slovenije v Sevnici ob tem podatku pohvalil, da je zdajšnja vlada v nekaj mesecih naredila to, kar ni prejšnja v dveh letih.

Kdor se seveda kaj spozna na dokumente, ki jih sprejema Evropska komisija, in pogajanja o tem, koliko evropskih sredstev bo imela na voljo posamezna država, ve, da je za pripravilo in sprejem tovrstnih sporazumov potrebnih vsaj leto ali dve, nikakor pa za to niso dovolj trije meseci. Zato tudi ne preseneča izjava nekdanjega premierja Janeta Janše, ki se je na Jevškovo izjavo odzval z ironičnim zapisom na Twitterju, kjer je zapisal: “Ja, te milijarde vam je izpogajal Jaka Racman iz Teherana.”

A. M.