Izbirajo Naj planinsko kočo, v igri tudi planinska domova na Lisci in Kumu

Tončkov dom na Lisci.

Spletni portal Siol.net je v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije začel glasovanje za Naj planinsko kočo in Naj visokogorsko planinsko kočo za leto 2019. Izbrati je mogoče med 157 kočami, 29 visokogorskimi planinskimi postojankami in 128 planinskimi kočami.

Med njimi je mogoče v kategoriji Na planinska koča glasovati tudi za Tončkov dom na Lisci in Planinski dom na Kumu.

Glasovati je mogoče na spletni strani https://siol.net/sportal/naj-planinska-koca/naj-koca-pomagajte-nam-izbrati-naj-planinsko-koco-leta-2019-500400 Prvi krog glasovanja bo trajal do 10. avgusta 2019, drugi pa med 11. avgustom in 11. septembrom.

V drugi krog glasovanj bo uvrščenih 10 finalistk iz prvega kroga, ki bodo prejele največ glasov – pet koč iz kategorije Naj planinska koča in pet koč iz kategorije Naj visokogorska planinska koča. Zmagali bosta koči, ki bosta v svoji kategoriji dobili največ glasov.

Med izborom bodo ob sredah tedenska žrebanja, v katerih bodo izžrebanim udeležencem glasovanja podelili praktične planinske nagrade, ob izteku izbora pa bodo izžrebali tudi nekoga, ki bo osvojil glavno nagrado, turo z gorskim vodnikom na Triglav oziroma drug vrh po lastni izbiri.

Projekt je namenjen vsem ljubiteljem pohodništva, planinarjenja, rekreacije in vsem, ki skrbijo za zdrav duh v zdravem telesu.

M. P.