Ivan Simič napovedal odstop: Ponos je več vreden kot teh 12.000 evrov

Foto: Barbara Reya

Kot je napovedal direktor Finančne uprave RS (Furs) Ivan Simič že ob imenovanju, bo odstopil z imenovanjem novega finančnega ministra. To je danes tudi potrdil na svojem Facebooku profilu.

 

“V začetku junija 2022 bomo dobili novo, že 15. vlado Republike Slovenije. Prišel bo novi finančni minister, ki si bo izbral svojo ekipo. Kot sem že napovedal, bom takrat odstopil. To pomeni, da se umikam z odhajajočo vlado, novemu finančnemu ministru pa omogočam, da si izbere novega direktorja, ki bo ustrezal njegovim kriterijem. Zame je to popolnoma normalna poteza ob zamenjavi vlade,” je zapisal.

Se pa ne strinja z izjavo najverjetnejšega predsednika prihodnje vlade Roberta Goloba, da “so dediščina odhajajoče vlade nekompetentni ljudje na vodstvenih položajih”: “Žal ta njegova trditev ne drži in menim, da bo sam imel kar nekaj težav, da bo našel kompetentne.”

“Dejstvo je, da ne moreš biti uspešen direktor davčne oziroma finančne uprave, če nimaš popolnega zaupanja finančnega ministra in predsednika vlade. Gre za preresno funkcijo, da bi si lahko dovolil, da nadrejeni dvomijo o tvojem delu. Izjava Roberta Goloba je pokazala, da tega zaupanja ni. Nekateri mi pravijo, naj ne odstopim in počakam, da me razrešijo, saj naj bi mi na ta način pripadla odpravnina v višini štirih mesečnih plač, kar predstavlja okoli 12.000 evrov. Moj odgovor je, da je ponos več vreden kot teh 12.000 evrov, in zaradi tega bom odstopil,” je še zapisal.

M. P.