Ivan Molan: “Vsem iskreno čestitam in želim prijetno praznovanje”

(vir: Ivan Molan, FB)

Objavljamo čestitko Ivana Molana, župana Občine Brežice:

“Občina Brežice ima pomembno geostrateško in obmejno lego, zato je tudi v času osamosvojitvene vojne odigrala pomembno vlogo v bojih za obrambo suverenosti slovenske države.

Vsako leto se s spominsko slovesnostjo v Rigoncah, v neposredni bližini mejnega prehoda s Hrvaško, poklonimo spominu na boj intervencijske enote TO Brežice z oklepno enoto JLA in spominu na padlega borca Jerneja Molana.

Pomnik osamosvojitveni vojni stoji tudi v vasi Prilipe v spomin na dogodek, ko je enota TO uspešno zaustavila kolono JLA, kar je bilo ključno za jugovzhodno Slovenijo.

V letu, ko praznujemo 30 let samostojnosti Republike Slovenije, se bomo v občini Brežice s postavitvijo pomnika osamosvojitveni vojni zahvalili vsem, ki so pomagali izbojevati in obraniti suverenost naše domovine.

V občini si želimo ohraniti spomin na osamosvojitveno vojno in pri mladih spodbuditi zavedanje, da suverenost našega slovenskega naroda v lastni državi ni samoumevna, da je bila izbojevana za ceno življenj. Zaradi spoštovanja do tistih, ki so obranili Slovenijo, smo dolžni odgovorno in skrbno ravnati z našo državo.

Ob 30. rojstnem dnevu naše domovine vsem iskreno čestitam in želim prijetno praznovanje!”