Brežice: Ivan Molan vložil kandidaturo za župana

Brežiški župan Ivan Molan ob vložitvi kandidature za volitve, ki bodo 18. novembra 2018. Na fotografiji še Dražen Levojevič in Patricia Čular.

Ivan Molan, zdajšnji župan občine Brežice, je sporočil, da je danes vložil kandidaturo za župana.

“Kandidiram s podporo volivk in volivcev, zato sem vesel in hvaležen, da mi je do danes svojo podporo izkazalo 639 občank in občanov s prvopodpisanim Draženom Levojevićem ter predstavnico kandidature Patricio Čular,” je v sporočilu za javnost zapisal brežiški župan.

Med podpisniki so tudi mnogi vidni predstavniki družbenega življenja v občini. Podporo Ivanu Molanu so namenili tudi direktorji podjetij, obrtniki, kmeti, predsedniki društev, predsedniki krajevnih skupnosti, direktorji javnih zavodov, trije predsedniki političnih strank in dva predstavnika list ter številni občanke in občani iz vseh krajev brežiške občine. Molan ob tem navaja: “S svojo podporo so mi izkazali zaupanje za nadaljnje vodenje občine Brežice.”

Za podporo kandidatu za župana skupine volivcev je v občini Brežice v skladu s 106. člen Zakona o lokalnih volitvah (ZLV) in ugotovitvenim sklepom Občinske volilne komisije občine Brežice treba pridobiti najmanj 184 podpisov volivcev.

To pomeni, da je Ivan Molan za vložitev kandidature zbral 3,5-krat več podpisov občanov in občank od zakonsko potrebnih.

Ivan Molan ob vložitvi kandidature za novega župana.

M. P.