Ivan Molan potrdil, da bo znova kandidiral za župana

Ivan Molan

Župan Brežic Ivan Molan je za STA potrdil, da bo na skorajšnjih lokalnih volitvah znova kandidiral za župana. Kot pravi, bo kandidiral, ker imajo v občini še veliko izzivov in projektov.

 

Molan, ki mu trenutno teče peti mandat (prvi je sicer trajal samo eno leto), čuti, da ima še dovolj moči in energije, da kandidira še enkrat. “V občini imamo tudi še zelo veliko izzivov, projektov in načrtov za naprej,” je dejal.

Med pomembnejšimi dosežki iz aktualnega mandata se med drugim pohvali z energetsko sanacijo vseh javnih objektov v občini, “kjer smo naredili ogromne prihranke, posebej v luči energetske krize”, izgradnjo dveh vrtcev, obnovo starega železnega mostu čez Savo in lesenega mostu v Cerkljah ob Krki, vlaganji v infrastrukturo in dobljenimi nazivi, kot je na primer Evropsko mesto športa.

Med izzivi, ki jih še načrtuje, izpostavlja dograditev zdravstvenega doma, prenovo atletskega stadiona, želijo si tudi da pride do izgradnje nove brežiške obvoznice in novega mostu čez Savo. “Pomembna bo seveda tudi samooskrba. Objekte, ki smo jih energetsko sanirali, želimo narediti čim bolj samooskrbne, želimo tudi, da občina postane središče, prepoznano po kulturnih, športnih in turističnih projektih,” pravi. Na volitvah bo s podpisi občanov kandidiral kot neodvisni kandidat, bo pa, kot pravi, vesel tudi podpore katere od političnih strank, je poročala STA.

A. M.