Iščete sezonsko delo? Dovolj ga je!

V kmetijstvu spomladi prihaja čas velikih potreb po sezonskem delu. Ker zaradi ukrepov proti širjenju novega koronavirusa tuji delavci zaenkrat ne bodo prišli, je kmetijska ministrica Aleksandra Pivec v petek pozvala poziva k domači pomoči pri tovrstnem delu – študente, delavce na čakanju, brezposelne, mlajše upokojence.

“Vse, ki ste zdravi in lahko delate ter ste radi tudi na svežem zraku oz. se gibate tam, kjer pridelovalci trenutno najbolj intenzivno delajo, pozivam – slovenski kmetje vas tokrat res potrebujejo. Potrebujejo vas tudi tisti, ki jim kakovostna, zdrava domača hrana predstavlja osnovni element preživetja. Da bi ohranili proizvodnjo slovenske hrane, moramo sedaj združiti moči,” je dejala na novinarski konferenci.

Kdor bi želel tovrstno delo opravljati, lahko stopi v stik s kmetijskim ministrstvom, kjer jih bodo napotili na ustrezne naslove, kot so študentski servisi ali zavod za zaposlovanje. “Delo bo urejeno z ustreznimi pogodbami in seveda tudi plačano,” je povedala.

Trenutno je takih, ki iščejo sezonske delavce, sedem – trije za dela v hmeljiščih, dva za delo na njivi, eden za raznovrstna dela na ekološki kmetiji in eden za dopolnilne dejavnosti,

Včeraj so z ministrstva za kmetijstvo sporočili, da so do nedelje prijeli 215 prijav za omenjeno delo.

M. P.