Iščejo, kam naj ga vtaknejo!

Igor Zorčič

Začel je pri Zares, se spogledoval z Levico, leti zdaj v objem »razočarane gospodinje«, nesojene in pogorele komisarke, zaslovele po besedah »vi nid tajm, vi dont nid mani«?

Gre seveda za Igorja Zorčiča, ki je za potrebe levičarskih strank iz vrst KUL (SD, LMŠ, Levica in SAB) izstopil iz stranke SMC, na čigar listi se je povzpel v parlament in ga je lani marca z vstopom v vlado Janeza Janše tudi popeljala v sam vrh, za predsednika državnega zbora. Brez SMC mu tega ne bi nikoli uspelo.

V zahvalo je nato izstopil iz stranke, pri čemer ne zmore niti toliko načelnosti, da bi odstopil tudi z mesta predsednika državnega zbora.

Zdaj pa mu globoka država išče mesto na prihodnjih volitvah.

Ninamedia, agencija za delanje (ne merjenje) javnega mnenja v lasti Nikole Damjanića (dobrega prijatelja Gregorja Golobiča, nekdanjega Zaresovca, kjer je bil pred SMC tudi Zorčič), namreč v teh dneh opravlja anketo, kjer so postavili zelo nenavadno vprašanje. To se glasi:

“Kako verjetno bi na naslednjih volitvah v Državni zbor volili politično stranko SAB, če bi se ji pridružili nepovezani poslanci s predsednikom Državnega zbora Igorjem Zorčičem in vodjo poslanske skupine Janjo Slugo?”

Odgovori, med katerimi je mogoče glasovati, pa so “bi volil, ne bi volil, ne vem”.

Tako preverjajo možnosti, ali se splača Zorčiča in Slugo uvrstiti na listo Stranke Alenke Bratušek (SAB). Nakazujejo tudi, v katero smer bodo šli na naslednjih državnozborskih volitvah.

Vprašanje nedvomno ni bilo postavljeno brez Zorčičeve vednosti, kar še dodatno potrjuje njegovo, milo rečeno, nenačelnost! Dodajmo, da so Zorčičevo ime pred tedni povezovali tudi s stranko DeSUS in njenim vodenjem, kjer pa je očitno prav tako pogorel. In pogorel je tudi na volitvah za brežiškega župana!

M. P.