Internist Knafelj o Toninu: “Srednjeveška farška golazen!”

Rihard Knafelj

Vse bolj se kaže, da internist Rihard Knafelj, ki je v nedavni oddaji TV Tarča kot domnevno neodvisni strokovnjak ocenjeval primernost raspiratorjev, ki jih je kupila država, daleč od tega, da bi bil neodvisen. Še več.

Vse bolj se kaže, da gre za moralno precej sporno osebnost.

Že včeraj smo poročali o nekaterih Knafljevih zapisih na Facebooku, v katerih ne namigoval, da kristjani ne potrebujejo raspiratorja, ker da na njih pazi Jezus, predsednika vlade Janeza Janšo pa zmerjaj z Afolfom Hitlerjem in führerjem. Včeraj pa je po Facebooku zaokrožil še Knafljev zapis iz leta 2018, v katerem je v eni izmed razprav na Facebooku predsednika NSi, danes pa obrambnega ministra Mateja Tonina zmerjal s izrazi “srednjeveška farška golazen!”.

Seveda smo tudi tokrat na UKC Ljubljana, kjer Knafelj dela kot internist, naslovili vprašanje, kaj si mislijo o takšnem početju njihovega internista. Odgovor bomo objavili, ko ga dobimo. Vprašanje, ali so bili seznanjeni s tovrstnimi zapisi Knaflja, preden so ga povabili v oddajo, smo poslali tudi na TV Tarčo, od katere bi zdaj pričakovali, da se bodo gledalcem vsaj opravičili za zavajanje. Knaflja so namreč predstavljali kot strokovnjaka, zdravnika, neodvisnega od politike, za katerega pa se je zdaj izkazalo, da je vse prej kot to.

M. P.