Incident na krškem zavodu za zaposlovanje, pretep na Gubčevi v Brežicah

FOTO: Facebook/Projekt dolgotrajne oskrbe MOST in Pomoč na domu

Krški policisti so včeraj dopoldne posredovali na zavodu za zaposlovanje, kjer je prišlo do prepira treh oseb z zaposlenimi na zavodu. Po prvih ugotovitvah je eden izmed trojice, 20-letnik iz okolice Krškega, hotel do svetovalke na zavodu preko vrste, na kar ga je varnostnik opozoril. Med njima je prišlo do izmenjave besed. 20-letnik je sicer ukaz varnostnika upošteval, pri tem pa se je nesramno in žaljivo obnašal zato so mu policisti napisali plačilni nalog.

Krški in novomeški policisti so obravnavali dva drž. Romunije, ki sta bila zalotena pri vsiljivem beračenju. Najprej so ju opazili v Novem mestu, nato pa so ju policisti zalotili pri trgovskem centru v Krškem. 59-letnik in 35-letnik sta dobila plačilni nalog zaradi vsiljivega beračenja na javnem kraju.

Okoli pol sedme zvečer so na številki 113 prejeli več klicev o pretepu dveh oseb na Gubčevi v Brežicah. Policisti so na kraju v akciji zalotili dve osebi, vzpostavili javni red in začeli z ugotavljanjem okoliščin prekrška. Po prvih ugotovitvah sta se sprla 34 in 35-letnik. Ob prihodu policistov se opiti 34-letnik ni pomiril, nedostojno se je obnašal do policistov, ni upošteval ukazov in je nadaljeval s kršitvijo, zato so uporabili prisilna sredstva, ga vklenili in odpeljali v pridržanje na policijsko postajo. Oba bosta prejela plačilne naloge.

Vir: PU Novo mesto