Igor Lukšič: Janša ni kandidat, kandidat je Logar, persona

Užaljene izjave Roberta Goloba, ki jih je izrekel potem, ko je bilo jasno, da je kandidat Gibanja Svoboda in SD Milan Brglez pogorel na volitvah, odmevajo. “Janša ni kandidat, kandidat je Logar, persona. Ne Logar-Janša-SDS. Če tega niso opazili do zdaj in ne bodo še naprej, potem bodo imeli velike težave in bodo pomagali izvoliti Logarja,” je Golobovo izjavo, s katero je Logarja izenačeval s stranko SDS, v nedeljo zvečer na Planet TV komentiral vidni član SD Igor Lukšič.

Takšno poenostavljanje stvari se lahko Golobu po besedah Lukšiča maščuje.

“Milan Brglez ni Golob. Anže Logar ni Janez Janša. Golob je mislil, da če bo on podprl Brgleza, da bo to dovolj in je to podobno parlamentarnim volitvam. Pokazalo se je, da je to nekaj čisto drugega. On ne more biti Milan Brglez in njegova izjava oziroma objava podpore ne zadošča za zmago,” je dejal. Prav tako po njegovih besedah “Anže Logar ni Janez Janša”. “Premalo bo ljudem razlagati, da je Logar Janša in da je treba zato, ker je to Janša, izvoliti nekoga drugega,” je dejal.

Igor Lukšič.

Lukšič zato opozarja, da je težava, ki jo ima Golob, bistveno večja, kot si misli. “Ključna vrednota je znova ‘ne Janša’, spomnite se, kaj je bilo pred dvema letoma. A Janša ni kandidat, kandidat je Logar, persona. Ne Logar-Janša-SDS. Če tega niso opazili do zdaj in ne bodo še naprej, potem bodo imeli velike težave in bodo pomagali izvoliti Logarja. Zaradi lastne politične nesposobnosti,” je dejal.

A. M.