Ideje za kreativno ponovno uporabo

Foto: Pinterest

Tisto, česar ne potrebujete več, ni odpadek, pač pa priložnost. Priložnost, da ga v enaki obliki uporabi nekdo drug ali pa z manjšimi posegi dobi drugo življenje. Premislite, ali za staro posteljnino, čevlje ali gospodinjski aparat, ki ste ga nadomestili z novim, res ni druge možnosti, kot da jih zavržete?  Ko  namreč zavržemo določen izdelek,  zavržemo tudi vse vire, ki so bili porabljeni v njegovem življenjskem ciklu.

Nekaj, kar ne potrebujemo več ali je poškodovano, je lahko odpadek, lahko pa priložnost. Stvar naše domišljije in potrebe. Recikliramo lahko tudi na način, da damo predmetu drugačno vlogo. Pomislimo na vse možnosti, kjer lahko oddamo tisto, česar ne potrebujemo več. Na drugi strani so vedno tisti, ki to nujno potrebujejo ali spoštujejo vnovično uporabo že rabljenih izdelkov.

Preden neko stvar odvržeš pomisli ali jo bi lahko ponovno uporabil?

Npr. Ali lahko uporabiš del papirja, ki je za v smeti za listke za opomnike – notes.

Ali lahko v kozarce v katerih je vlaganje ponovno uporabi kot posodo za shranjevanje ali je komu oddaš, ki to uporablja?

V okviru tedna ponovne uporabe smo vam pripravili nekaj nasvetov kako rabljene stvari ponovno uporabiti. Kliknite na fotografijo, da se vam poveča. Upam, da najdete kako idejo tudi za svoj dom in si popestrite dolge večere.

N. N.

Foto: Pinterest