Huda delovna nesreča v Globokem, požar v Mikotah

V Globokem, v občini Brežice, se je v petek, okoli poldruge ure popoldne, zgodila delovna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami. Poškodovani 43-letnik je uporabljal zaščitno opremo. Nekoliko prej pa je zagorelo gospodarsko poslopje v Mikotah pri Krškem, policija kot vzrok navaja električni udar.

V Globokem je pri čiščenju tekočega traku v proizvodnji delujoči trak 43-letnemu delavcu roko potegnil med valje in mu jo odtrgal v ramenskem delu.

Ponesrečenega so z reševalnim vozilom ga odpeljali v UKC Ljubljana in je po znanih podatkih izven življenjske nevarnosti.

O dogodku sta bila obveščena dežurna preiskovalna sodnica in okrožni državni
tožilec. Policisti so opravili ogled kraja v sodelovanju z inšpektorjem Inšpektorata Republike Slovenije za delo. Poškodovani delavec je uporabljal zaščitno opremo, ali so bili spoštovani vsi ukrepi varstva pri delu in zakaj tekoči trak pri čiščenju ni bil izključen, pa bodo še ugotovili. O ugotovitvah bodo obvestili okrožno državno tožilstvo.

Zagorelo v Mikotah, škode za okoli 25 tisoč evrov

V petek, nekaj po poldnevu, je zagorelo gospodarsko poslopje v Mikotah v občini Krško. Po prvih ugotovitvah ogleda je nekaj po dvanajsti zagorelo hlev, v katerem je bilo 30 prašičev. Gasilci so postavili požarno stražo do naslednjega dne, ko se je začel ogled.

Škode naj bi bilo za okoli 25.000 evrov, saj je zgorelo celotno ostrešje. Kot najverjetnejši vzrok požara se kaže električni udar oziroma preboj na električni napeljavi, zaradi česar je prišlo do preskoka iskre ter vžiga sena in predmetov, ki so bili na gornjem delu ostrešja.
M. P.