Grozljivo: Umrla 27-letna nosečnica in 44-letni storilec

pixabay.com

V streljanju v Grosuplju je danes, nekaj pred 9. uro, umrla 27-letna nosečnica, ob tem pa je umrl še njen nerojeni otrok, so sporočili s Policijske uprave (PU) Ljubljana. Policisti so našli mrtvega tudi 44-letnega domnevnega storilca, ki je, kot za zdaj kažejo ugotovitve policije, s strelom sodil tudi sebi.

S PU Ljubljana so sporočili, je 44-letni državljan Slovenije nekaj pred deveto uro prišel do 27-letne oškodovanke, ki se je zatekla v bližnjo zgradbo, in jo ustrelil.

Osumljeni se je po umoru s kraja odpeljal z osebnim vozilom. Policisti so ga kmalu po dejanju izsledili. Imel je strelno rano in je na kraju umrl. Poleg njega so našli strelno orožje. S PU Ljubljana so sporočili, da njegova smrt po prvih podatkih ni posledica kaznivega dejanja.

Tako zaenkrat kaže, da je osumljeni storil samomor, je v izjavi za medije povedal Valter Zrinski, vodja oddelka za splošno kriminaliteto PU Ljubljana Valter. Policija 44-letnika v preteklosti sicer še ni obravnavala, prav tako ni imel dovoljenja za orožje.

Motiv za zločin še ni znan.

M. P.