Grk bežal pred krškimi policisti, v avtu prevažal kar 14 Sirijcev

Simbolična fotografija. FOTO: Tadej Regent, Delo

V noči na 2. 12. so policisti na območju Velike vasi pri Krškem ustavljali voznika osebnega avtomobila Peugeot 3008 nemških registrskih oznak.

Kršitelj znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo, potem pa ustavil poskušal peš pobegniti. 19-letnega državljana Grčije so prijeli in mu odvzeli prostost. Ugotovili so, da je v vozilu prevažal 14 državljanov Sirije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Nekaj pred 18. uro so na obrežju kontrolirali Volkswagen Crafter madžarskih registrskih oznak. 34-letni državljan Turčije in 33-letna državljana Moldavije sta prevažala devet državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

2. 12. nekaj po 19. uri so na cesti Novo mesto – Metlika, na območju Jugorja pri Metliki kontrolirali voznika osebnega avtomobila Audi hrvaških registrskih oznak. 29-letni državljan Romunije je prevažal šest državljanov Turčije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo.

3. 12. popoldne s na Obrežju kontrolirali voznika Škode Octavie čeških registrskih oznak. 50-letni državljan Ukrajine je prevažal dva državljana Sirije, ki sta nezakonito vstopila v Slovenijo.

Tihotapcem so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazenskimi ovadbami zaradi kaznivih dejanj prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države jih bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Sirije in Turčije še niso zaključeni.