Gregor Macedoni opozarja Roberta Goloba: soustvarjate tempirano bombo!

“Gre za sistemsko (ne)varnostno situacijo pred katero si vlada in vsi državni organi zatiskajo oči, ne rešujejo vzrokov ter s tem posredno soustvarjajo tempirano bombo”, glede romske problematike Vlado RS opozarja župan MO Novo mesto.

Včeraj smo poročali o incidentu, ki se je zgodil v Dobruški vasi, ko so osumljenci, šlo naj bi za Rome, napadli občana iz na njegovem zasebnem zemljišču. Dogodek je eskaliral do te mere, da je bilo na kraj dogodka napotenih več policijskih enot, posredoval pa je celo helikopter. Pri tem so osumljenci napadli tudi policiste in grozili z orožjem.

Na incident se je na Facebooku odzval tudi župan MO Novo mesto Gregor Macedoni in predsednika vlade javno pozval, naj pokliče “državljana v Škocjan, ki je danes doživel napad na svoji lastni zemlji, ter drugega iz Novega mesta, ki je pred kratkim bil ob dva zoba, ker je objestne mladeniče opozoril na neprimernost uničevanja javne lastnine, ter se neposredno pozanima o razmerah in varnosti na terenu”.

“Gre za sistemsko (ne)varnostno situacijo pred katero si vlada in vsi državni organi zatiskajo oči, ne rešujejo vzrokov ter s tem posredno soustvarjajo tempirano bombo”, opozarja Macedoni.

Posnetek zaslona