Golobova vlada pripravlja seznam državnih uslužbencev za odstrel

(vir: arhiv)

Vlada Roberta Goloba se je sinoči sestala na prvi seji in čeprav je Golob obljubljal, da kadrovanje ne bo njegova prioriteta, je vlada na prvi seji izključno kadrovala. Med drugim je odstavila direktorje policije, Sove, vojaške obveščevalne službe, urada za preprečevanje pranja denarja ter zamenjala predstavnike v NIJZ in nacionalnem laboratoriju za zdravje.

Med drugim je ministrstvom, organom v njihovi sestavi in vladnim službam tudi naročila, naj do torka pripravijo poimensko preglednico vseh na novo zaposlenih od začetka nastopa vlade Janeza Janše (in še dva meseca pred tem), in sicer z nazivi, plačnim razredom in tipom zaposlitve. Pri tem morajo za vse zaposlene na novo za nedoločen čas posebej označiti, če je pred samo zaposlitvijo že obstajalo delovno razmerje ter pravno podlago predhodnega razmerja.

Pripraviti morajo seznam trajnih oz. začasnih premestitev znotraj samega organa, z navedbo naziva in plačnega razreda, pred samo premestitvijo in nazivom ter plačnim razredom po premestitvi. Prav tako morajo pripraviti seznam trajnih in začasnih premestitev na oz. iz organa, z navedbo naziva in plačnega razreda, pred samo premestitvijo in nazivom in plačnim razredom po premestitvi.

Golob je takšen sklep v izjavo za javnost opravičeval s tem, da želijo pregledali, kakšne vzorce kadrovanja je imela vlada Janeza Janša, po drugi strani pa je že bolj ali manj jasno, da gre predvsem za seznam, ki bo služil predvsem kot lista za obračun s kadri, ki Golobu niso naklonjeni.

A. M.