Golobov izlet na Sicilijo je davkoplačevalce stal skoraj 9.000€

Foto: Borut Živulovič/BOBO

V Kabinetu predsednika vlade so včeraj na svoji spletni strani zapisali, da je zasebno potovanje Roberta Goloba na Siciliji, kjer mu je družbo delala njegova partnerka Tina Gaber, davkoplačevalce stalo skoraj 9.000 evrov.

 

Skladno s 6. členom Uredbe o varovanju določenih oseb, prostorov, objektov in okolišev objektov, ki jih varuje policija, je oseba, ki opravlja funkcijo predsednika Vlade Republike Slovenije, po določitvi standardne stopnje varovanja varovana po drugi stopnji. Kot pojasnjujejo v kabinetu, se, za razliko od ministrov ali predsednika DZ, predsednik vlade osebnemu varovanju ne more odpovedati niti v času zasebnega potovanja.

“Varovanje predsednika vlade je v času zasebnega potovanja izvajalo, glede na dane razmere, le nujno potrebno število varnostnikov. Točnega števila varnostnikov ob upoštevanju taktično-operativnega vidika varovanja ne moremo razkriti. Stroške zasebnega potovanja je poravnal predsednik vlade sam. Stroški varovanja v višini 8.808 evrov pa so bili kriti iz državnega proračuna,” so še sporočili iz kabineta.

Spletno uredništvo