Golob se izogiba neprijetnim vprašanjem o njegovih balkanskih poslih

Robert Golob se vse bolj obnaša kot sončni kralj, ki odgovarja le na vprašanja, ki so mu po volji.

Predsednik vlade Robert Golob kot kaže, ne zna pojasniti, zakaj je Gen-i v času njegovega vodenja kosovskemu diplomatu nakazal dva milijona evrov, zakaj kraje identitete v Romuniji ni naznanil policiji, kot je trdil, da bo, ter zakaj je Gen-i v času njegovega vodenja takratni novinarki Necenzurirano Vesni Vuković, zdaj pa generalni sekretarki njegove stranke, nakazal 103.000 evrov.

 

Spomnimo. Po pisanju številnih medijev, je Gen-i v času, ko ga je vodil Golob, preko svojih podružnic na Balkanu veleposlaniku Kosova na Hrvaškem nakazal najmanj dva milijona evrov, ki so nato poniknili neznano kam. Neuradno naj bi Gen-I z njimi financiral volilno kampanjo zdajšnjega kosovskega premierja v zameno za pridobitev energetskih poslov.

Prav tako je v času volilne kampanje prišlo na dan, da ima Golob v Romuniji odprt račun, čeprav je prej javno zatrjeval, da v tujini nima računov. Ko je bil soočen s tem podatkom, je zagotovil, da je račun na njegovo ime odprl nekdo drug in tako zlorabil njegovo identiteto ter da bo zato na romunsko policijo podal kazensko ovadbo. A tega, kot so razkrili v nedavni oddaji TV Tarča, ni naredil.

Portal Siol.net je v času, ko ga še ni prevzela Golobova vlada, tudi poročal, da je Gen-i v času Golobovega vodenja takratni novinarki Necenzurirano Vesni Vuković, zdaj pa generalni sekretarki Golobove stranke, nakazal 103.000 evrov.

Vseh omenjenih afer Golob do zdaj v javnosti ni zadovoljivo pojasnil, konkretnim odgovorom na ta vprašanja pa se izogiba še naprej. Z vsemi navedenimi aferami in vprašanji ga je namreč na nedavni tiskovni konferenci soočil novinar RTV Slovenija, a Golob na vprašanja o tem ni želel odgovarjati, pač pa je svoj odgovor preusmeril v kritiko razmer na RTV. Znova tudi ni zamudil priložnosti ustavno sodišče pozvati, naj čim prej odloči o noveli zakona o RTV, ki bo Golobovi vladi, v kolikor je ustavno sodišče ne bo razveljavilo, omogočila politično zamenjavo zdajšnjega vodstva in nastavitev novega vodstva po meri Golobove vlade.

A. M.