Golob očitno ne ve, ali podpira Ukrajino ali Putina

Robert Golob: do zdaj je več govoril kot delal.

Kot vse kaže, se uresničujejo bojazni nekaterih, da bo nova vlada pod vodstvom Roberta Goloba v vojni med Rusijo in Ukrajino bolj naklonjena napadalki Rusiji. Očitno namreč je, da Golob nima oblikovanega stališča o tem vprašanju, ali pa si ga ne upa javno povedati.

 

Večina slovenske javnosti namreč v vojni jasno podpira Ukrajino, ki je žrtev apetitov ruskega oligarha Vladimirja Putina po delu ukrajinskega ozemlja. Na drugi strani je v Golobovi stranki precej posameznikov, ki so bili ali so še tesno povezani z Rusijo, med drugim častni gost na ustanovni konferenci Golobove stranke, ljubljanski župan Zoran Janković, ki je med drugim zavrnil vrnitev odlikovanja ruskemu oligarhu Putinu.

Vsak proevropsko usmerjen voditelj v Evropi danes zelo jasno podpira Ukrajino, Golob pa se očitno izmika, da bi se opredelil o tem. Tako je med drugim na pozive, naj zavzame jasno stališče do vojne v Ukrajini, včeraj dejal, da booblikovanje tega stališča prepustil kar odboru DZ za zunanjo politiko. Kot da nima lastne vizije ali mnenja.

Sicer pa ga je včeraj več vidnih posameznikov z različnih polov politike – med njimi Žiga Turk, Gregor Virant, Gregor Golobič – pozvalo, naj Slovenija jasno podpre Ukrajino in ji nameni tudi vojaško pomoč. Jasno je namreč, da bo brez pomoči zahoda le stežka dobila vojno poroti veliko močnejši agresorki Rusiji.

A. M.