Golob nagrajuje sebi zvesti novinarski kader?

Vlada Roberta Goloba obilno kadruje, poleg tega pa posega tudi v medije, kar je sicer Golob sam očital prejšnji vladi. Tako je Golob pretekli teden javno podprl in s tem posredno napovedal imenovanje novega urednika portala Siol.net, kar naj bi postal Primož Cirman s portala Necenzurirano.

 

S tem se Golob, kot kaže, oddolžuje ustvarjalcem omenjenega portala, ki je ostro kritiziral prejšnjo vlado in bil hkrati več kot očitno prizanesljiv do Golobove stranke. Vsi trije novinarji portala so bodo namreč tako ali drugače znašli pri Golobu. Cirman odhaja za urednika “državnega” portala Siol.net (njegova žena je predtem že prevzela vodenje vladnega urada za komuniciranje), novinarka Necenzuriranega Vesna Vuković je postala predstavnica za odnose Golobove stranke, novinar Necenzuriranega Tomaž Modic pa strokovni sodelavec preiskovalne komisije DZ, sklicane na zahtevo Golobove stranke.

Zanimivo je, da so do teh potez kritični celo najbolj odločni propagandisti levega bloka. Na primer Boris Vezjak je tako zapisal, da je Golob z izjavo o nastavitvi Cirmana za urednika Siol.net javno storil, kar so ti aktivisti ves čas podtikali prejšnjemu premierju Janezu Janši. Golob osebno odstavlja in nastavlja urednike velikih medijev v državni lasti. Janša naj bi to, še povedo kritiki Golobovega početja, počel prikrito, Golob pa zdaj to kar javno počne. Vsem na očeh in ob tihi podpori levega Društva novinarjev Slovenije.

A. M.