Golob in piarovka pritiskala na Bobnarjevo in Lindava

Tatjana Bobnar. Vir: Gov.si/STA

Potem ko je med predsednikom vlade Robertom Golobom in ministrico za notranje zadeve Tatjano Bobnar počilo, je v javnost prišlo pismo, ki ga je Bobnarjeva poslala Golobu. V njem med drugim razkriva delček političnih pritiskov, ki sta jih skupaj z v. d. generalnega direktorja policije Boštjanom Lindavom doživljala s strani Goloba in njegovih ljudi.

Ti so od nje in Lindava zahtevali politično kadrovanje v policiji, od Bobnarjeve pa posredno tudi, naj se vmeša v delo policije in ji celo narekuje, katerih preiskav naj se loti.

Bobnarjeva je tako v pismu Golobu, ki ga objavljamo spodaj, zapisala: “Izjave v medijih iz vrst GS, sms PR GS, ga. Vesne Vukovič, ki mi je bil poslan v soboto 29. 10. 2022, da so raztrgani plakati GS in da ne vedo, če bi to prijavili policiji, ker se ve, kdo vodi Policijsko upravo NG (na kar sem ji odgovorila, da ni nikakršnih indicev, da ne bi strokovno opravljal svojega dela) in tudi Tvoje stališče (izrečeno na najinem pogovoru dne 10. 11. 2022 zakaj Lindav ne bo imenovan za polni mandat in se mu le podaljša status vršilca dolžnosti kot nekakšna dodatna poskusna doba, kljub oceni uradniškega sveta, da je primeren in izpolnjuje vse zahtevane pogoje), da je do neimenovanja prišlo, ker z v. d. GDP Lindavom nisva uresničila pričakovanj o čiščenju policije, je politični pritisk na v. d. GDP, da bo prejel polni mandat le, v kolikor bo podlagi političnih meril in pričakovanj politične stranke in PV ‘očistil’ policijo določenih ljudi. Ob tem, da Ustava RS v 14. členu jasno določa, da so vsakomur zagotovljene enake človekove pravice, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik vero ali politično prepričanje, kar je tudi ključna civilizacijska pridobitev, ki varuje ljudi pred samovoljnostjo oblasti, ki smo ji bili priča v prejšnji vladi,” je zapisala.

S tem je Bobnarjeva razkrila, da je Golob od Lindava zahteval politično kadrovanje, sicer ne bo imenovan za polni mandat, kar je po mnenju mnogih zrelo za kazensko ovadbo in preiskavo Komisije za preprečevanje korupcije. Prav tako je razkrila, da je glavna piarovka Golobove stranke Vesna Vukovič od nje posredno zahtevala, naj pri direktorju Policijske uprave Nova Gorica zahteva policijsko preiskavo trganja plakatov.

A. M.