“Gnusijo se mi hinavci, ki moralizirajo, da Ukrajini prenehamo pošiljati vojaško pomoč!”

Ubiti Maksym in njegov oče.

“Gnusijo se mi hinavci, ki moralizirajo, da naj napadeni Ukrajini prenehamo pošiljati (vojaško) pomoč. Medtem je Putinova soldateska spet umorila otročička. Ob takšnih prizorih človeku zaledeni srce. Milan, te ni nič sram, da podpiraš vojnega zločinca iz Kremlja?!”

 

Takole je ob prizorih trupel, ki jih je za seboj pustil ruski raketni napad na ukrajinsko mesto Sloviansk, zapisal novinar Dejan Steinbuch. V omenjenem raketnem napadu je umrlo 15 ljudi, med njimi tudi dveletni Maksym.

Maksym in njegov oče sta bila ubita v ruskem raketnem napadu na stanovanjsko stavbo v Slovjansku 14. aprila. Maksym je bil še živ, ko so ga reševalci izkopali izpod ruševin, vendar je umrl v reševalnem vozilu na poti v bolnišnico.

Nekdanji predsednik Zveze komunistov Slovenije in poznejši predsednik republike Milan Kučan je namreč pred časom s somišljeniki objavil javno pismo, v kateri je sicer pozval k miru, a odgovornost za napad na Rusijo posredno pripisal ZDA in drugim zahodnim državam. Te je tudi pozval, naj prenehajo oboroževati Ukrajino. Ta bi sicer, če ne bi bilo zahodnega orožja, ostala gola in bosa pred napadalci iz Rusije.

A. M.