Globoko: Kaznivo dejanje nevarne vožnje v cestnem prometu

(vir: družbena omrežja)

S Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da so bili sinoči, okoli 20. ure, obveščeni o prometni nesreči v Globokem. Ugotovili so, da je voznik osebnega avtomobila znamke Honda zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil voznika, ki je ob zavijanju desno zmanjšal hitrost.

Voznik honde in potnik v vozilu sta se v nesreči lažje poškodovala, oskrbeli so ju v bolnišnici.

Po prvih ugotovitvah je nesrečo povzročil 29-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,73 miligramov alkohola.

Navedbe, da naj bi v času nesreče vozil njegov mladoletni sopotnik, ki je bil prav tako pod vplivom alkohola in nima vozniškega dovoljenja, policisti še preiskujejo.

Ugotovljeno je bilo tudi, da je voznik honde pred nesrečo z nevarno vožnjo v Brežicah ogrožal varnost drugih udeležencev v prometu in po mestnih ulicah, kjer je hitrost omejena na 30 km/h vozil s hitrostjo okoli 100 km/h.

Policisti bodo po zaključeni preiskavi zoper nevarnega voznika na pristojno tožilstvo podali  kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

M. P.