Požareport: GEN-I naj bi pod vodstvom Goloba bogato financiral novinarko Necenzurirano

GEN-I naj bi pod vodstom Goloba bogato financiral novinarko portala Necenzurirano.

Podjetje GEN-I naj bi tudi pod vodstvom Roberta Goloba nakazovalo denar podjetju, ki ga je ustanovila novinarka portala Necenzurirano Vesna Vuković, poroča spletni portal Požareport. Podjetju, ki naj bi ga ustanovila leta 2017, lastništvo pa nato leta 2019 prenesla na širši javnosti neznanemu Mitji Zorku, naj bi do danes GEN-I nakazal 103.000 evrov.

 

Gre za podjetje SEE M. & C. Pri tem portal Pozareport poroča, da ne gre za plačilo oglasov, oglaševanja ali vsebin, objavljenih na določenem mediju, ampak za nakazila prek svetovalnih pogodb na TRR zasebnega podjetja, ki ni izdajatelj, lastnik medija ali marketinška agencija, ampak podjetje za poslovno svetovanje.

Ob tem ne gre zanemariti poročanje portala, da naj bi financiranje podjetja Vukovićeve še vedno potekalo in neuradnih informacij, da GEN-I še vedno obvladuje Golobov krog ljudi. Si torej na ta način Golob kupuje novinarje za obračun s politično konkurenco? Znano je namreč, da je Necenzurirano, ki je v lasti Martina Odlazka, predvsem in skoraj izključno kritik SDS, premierja Janeza Janše. Poleg tega so na Necenzurirano dokaj odkriti podporniki Goloba.

A. M.