Gasilci iz Pišec imajo novo vozilo

Predstavitev vozila brežiškemu županu Ivanu Molanu.

V prostovoljnem gasilskem društvu Pišece se veselijo nove pridobitve, gasilskega vozila GV-1 s posadko ena plus šest. Vozilo so prejeli konec lanskega leta, zdaj pa so ga predstavili tudi županu Občine Brežice Ivanu Molanu.

Za novo gasilsko vozilo je bilo treba zagotoviti 52.785 evrov, denar so prispevali Gasilska zveza Brežice, PGD Pišece in Občina Brežice.

Predsednik PGD Pišece Jože Krulc je dejal, da je novo vozilo velika pridobitev za društvo, saj ima vso potrebno opremo, ki jo gasilci potrebujejo na teren ob prvem klicu. PGD Pišece namreč pokriva večje področje, več kot polovico krajevne skupnosti pa pokriva gozd, kar predstavlja zahteven teren za intervencije. Kot je dejal predsednik društva, bo novo vozilo dodatna spodbuda za člane operativce, verjame tudi, da bo nova pridobitev pritegnila tudi mlajše člane.

Novo vozilo GV-1 se je v Pišecah pridružilo avtocisterni GVC-16/50 iz leta 1998, po načrtih Gasilske zveze Brežice pa bodo v Pišecah do leta 2025 na vrsti tudi za novo avtocisterno.

A. M.