Gale razkril, kdo stoji za projektom KUL

Ivan Gale (levo).

T. i. žvižgač Ivan Gale je včeraj na svojem Facebooku profilu razkril, kdo stoji za projektom KUL (skupnim delovanjem strank LMŠ, SD, Levica in SAB). Pozneje je sicer svoj zapis izbrisal, se pa njegove navedbe časovno ujemajo s političnim dogajanjem.

Kot je zapisal Gale, ga je decembra 2020 poklical Jože P. Damijan, ki velja za teoretika stranke Levica, in se želel z njim srečati. Gale je pristal in ga povabil, da se skupaj sprehodita med grobovi v Žalah. Med pogovorom ga je Damijan prosil za podporo programu, ki ga je pripravljal za KUL, ob tem pa mu razkril tudi nekaj podrobnosti. Med drugim mu je, tako Gale, dejal, da za projektom stojita nekdanji kriminalist Drago Kos, znan iz afere Depala vas in mož odgovorne urednice POP TV Tjaše Slokar Kos, ter predsednik propadlega Zaresa Gregor Golobič. Neposredno za njima pa Milan Kučan.

Gale se je, kot je dejal, ob tem zdrznil, pozneje pa se odločil, da programa ne bo podprl, ker da omenjeni ljudje niso garant za spremembe v državi.

No, zanimivo je, da je Gale danes svoj zapis že zbrisal. Očitno je dovolj vplivna oseba obrnila telefon ali dva.

Galetove navedbe se sicer ujemajo z dogajanjem na političnem prizorišču. Spomnimo se, da je Damijan decembra 2020 pripravil del programa za koalicijo KUL in zanj iskal širšo podporo.

A. M.