Franc Bogovič ob odvzemu krav v Krškem: Do mene prihajajo informacije, da se v navezi teh “ljubiteljic živali” dogaja organizirana kraja

FOTO: Miško Kranjec

V teh dneh Posavje in celotno Slovenijo pretresa afera o odvzemu krav na kmetiji Možgan iz okolice Krškega. Tam je veterinarska inšpektorica v sredo kmetiji Možgan brez vsakršnega opozorila odvzela 24 glav govedi.

Na dogajanje se je odzval tudi evropski poslanec Franc Bogovič, ki je na omrežju Facebook in X zapisal naslednje:

Odvzem – krajo živine je izvršila inšpektorica, ki bila Golobova izbranka za direktorico Uprave za varno hrano, kmetijska ministrica Irena Šinko je ni predlagala in je bila potem razrešena. Odvzema živine ni mogel zaustaviti niti gospodarjev sin, ki bi naslednje leto postal mladi prevzemnik. Z lastnikom sem v teh dneh tudi osebno večkrat govoril in mu poskušam pomagati. Prihajajo pa do mene še dodatne informacije, da se že dlje časa v navezi teh “ljubiteljic živali” dogaja organizirana kraja. Inšpektorica odredi odvzem živali, članice društva naj bi dobile provizijo, nekdo pa pride do poceni živine. Kupnina je dovolj le za kritje stroškov postopka, kmet pa je ob živali.