(Foto) V znamenju ljubezni in državnega plesnega tekmovanja

Junija se ni zaključilo le šolsko leto, temveč tudi plesno. Sezono je večina plesalcev Plesnega društva Imani skupaj zaključila na letni produkciji, tekmovalci pa so jo uspešno zaključili teden kasneje na državnem prvenstvu v modernih tekmovalnih plesih, ki je letos potekalo v Medvodah.

»Pravzaprav ljubezen« je bil tokratni naslov že tradicionalne letne produkcije, ki je z vsako plesno točko na edinstven način predstavila ljubezen kot vrednoto.

Plesalci skupin Sodobni ples 1a, 1b, 1c, 2b, Ka’ Bavidas Pelera mlajši, Ka’ Bavidas Pelera, Balet, Fantovska skupina za sodobni ples, Sodobni ples odrasli, Hip hop pionirji začetna, pionirji nadaljevalna, mladinci začetna in mladinci nadaljevalna, Alter Ego, Street Dance Show formacija, duet plesalk iz državnega tekmovanja OPUS 1, Hip hop tekmovalci solo in mala skupina, Hip hop odrasli ter Kubanska salsa odrasli, so se predstavili v koreografijah Anje Baškovč, Rosane Horvat, Špele Krznarič, Sare Levičar, Tini Rozman, Nastje Rajkovič, Sanje Spirić, učitelja Oliverja in Lucije iz Cubane Ljubljana ter Tjaše Žveglič. Gosti večera so bile plesalke iz Studia za svobodni ples Ljubljana in plesalci Oddelka za sodobni ples Glasbene šole Krško.

Na oder je stopilo blizu 250 plesalcev, ki so ponovno napolnili tribune športne dvorane Gimnazije Brežice.

Teden kasneje je v športni dvorani Medvode potekalo državno prvenstvo Plesne zveze Slovenije v modernih tekmovalnih plesih. Letos so se ga udeležile plesalke Plesnega društva Imani, ki sestavljajo mladinsko malo skupino, dve mladinski solistki, street show mladinska velika formacija in ena članska solistka. Vse tekmovalke so se odrezale po najboljših močeh, mladinska street show skupina pa si je z odličnim petim mestom priplesala tudi vstopnico na svetovno prvenstvo, ki bo potekalo septembra na Češkem.

Z napornim urnikom, a veselimi obrazi so tako plesalci kot njihovi učitelji zakorakali v zaslužene počitnice do začetka nove sezone v septembru!

V nadaljevanju v galeriji objavljamo nekaj fotografij.

Vir: PD Imani, Anja Baškovč
foto: Produkcija Videokom in Tjaša Žveglič