FOTO: Neurje najhuje prizadelo Zdole

Na jugovzhodu Slovenije je včeraj popoldan nastala nevihtna linija, ki se je pomaknila proti severovzhodni Sloveniji. Po podatkih centra za obveščanje so našteli več deset dogodkov na območju Regijskih centrov Brežice, Celje, Ljubljana, Maribor, Murska Sobota in Ptuj.

Najhuje je bilo v kraju Zdole v občini Krško, kraj je prizadelo močno neurje. Odkrilo je več streh stanovanjskih in pomožnih objektov ter podrlo nekaj dreves na ceste in eno drevo na stanovanjski objekt. Na terenu so bili gasilci PGE-ja Krško, PGD-ja Zdole in PGD-ja Dolenja vas, navaja uprava za zaščito in reševanje.

V PGE Krško so zapisali: “Dne 21.05. ob 15:53 uri nas je ReCO Brežice obvestil, da je naselje Zdole z okolico v Mestni občini Krško zajelo močno neurje z vetrom. Poškodovanih in razkritih je bilo več hiš in objektov. Takoj smo izvozili z avto-lestvijo ter dvema gasilcema tehničnima reševalcema. Ob prihodu na kraj dogodka smo zavarovali mesto intervencije, z motorno žago razžagali podrta drevesa ter veje, da smo lahko prišli do poškodovanih objektov. Poškodovano kritino na stanovanjskih hišah in gospodarskih objektih smo odstranili, ter pokrili z nadomestno. Posredovali smo skupaj s PGD Zdole in PGD Dolenja vas. Na intervenciji je sodelovalo 19 prostovoljnih gasilcev in trije poklicni gasilci PGE Krško. O dogodku so bile obveščene vse pristojne službe. V enoto smo se vrnili ob 19:40 uri.”

Prilagamo nekaj fotografij PGE Krško z včerajšnje intervencije na Zdolah.

FOTO: PGE Krško