(FOTO) Drama na dolenjki: Tihotapec s 180 km/h bežal pred policisti, iskali so ga s helikopterjem

Včeraj nekaj pred 22. uro so policisti na območju Čateža ob Savi ustavljali voznika osebnega avtomobila Alfa romeo romunskih registrskih oznak.

Voznik znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo po avtocesti. Zaradi suma tihotapljenja ljudi so ga ustavljali s svetlobnimi in zvočnimi signali, upočasnjevali promet, vendar je nadaljeval z vožnjo, sunkovito spreminjal smer in vozil tudi 180 km/h.

Pri predoru Leščevje so policisti uporabili sredstvo za prisilno ustavljanje motornih vozil, tako imenovani stinger ali bodičasti trak, ki je preluknjal pnevmatike in preprečil nadaljnjo vožnjo. Voznik je po zaustavitvi vozilo zapustil in peš pobegnil. Policisti še vedno izvajajo aktivnosti za njegovo izsleditev, iskali so ga tudi vodniki službenih psov, teren so pregledovali s pomočjo helikopterja. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je osumljenec prevažal pet državljanov Iraka, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Avtomobil, s katerim je voznik tihotapil tujce so zasegli, postopki z državljani Iraka pa še potekajo.

PU Novo mesto