(foto) Brežičani obiskali Velenje

Brežiška enota Večgeneracijskega centra Posavje je v preteklih dneh pripravila obisk Velenja. Nekje v sredini leta se je namreč porodila ideja, da bi se lahko tudi  večgeneracijski centri med seboj povezovali in sodelovali.

Navezali so stik z Večgeneracijskim centrom Planet generacij iz Velenja, ki deluje pod okriljem Ljudske univerze v Velenju in ideja bila odlično sprejeta.

Brežičani so bili navdušeni nad idejo in tako v hipu zapolnili avtobus, želje pa so celo presegle kapacitete v avtobusu.

Mag. Mihaela Kežman, strokovna sodelavka brežiške enote, je zapisala, da je bilo vzdušje odlično, ob prihodu je še vreme “stopilo na njihovo stran”. V Velenju so jih gostitelji toplo sprejeli in jim najprej pripravili zanimivo doživetje – senzorično spoznavanje mesta Velenje. Tako so mesto spoznavali prek tipa, sluha, okusa in vida. Po ogledu njihovega Centra in Ljudske univerze so na zabaven način urili spomin in spoznavali pametne telefone. Po kosilu so si Velenje ogledali še z Velenjskega gradu. Mesto so zapustili z lepimi vtisi.

Ko so se vračali, so obiskali še turistično kmetijo Podpečan, kjer so jim pripravili predavanje o trajnostnem razvoju in okušanja odličnih domačih proizvodov, različnih izdelkov iz mleka.

Iz Večgeneracijskega centra so nam posredovali tudi fotografije, ki jih v galeriji objavljamo v nadaljevanju.

M. P.