Finančni minister Šircelj v Posavju med drugim obiskal Mlin Katič in Tips

Minister Andrej Šircelj na obisku podjetja TIPS d.o.o, ki proizvaja visokokvalitetno in tehnološko dovršeno prizemno letališko opremo. Podjetje s 50-letno tradicijo je na svojem področju eno izmed vodilnih podjetij na svetovnem trgu. (vir: mf)

Minister za finance mag. Andrej Šircelj je v okviru včerajšnjega vladnega obiska Posavske regije obiskal podjetji Mlin Katić in TIPS ter grad Rajhenburg v Brestanici.

Srečal se je tudi s predstavnicami Finančnega urada Brežice ter Agencije za javnopravne evidence in storitve v Krškem.

Na skupnem srečanju s predstavnicami s Finančnega urada Brežice in Agencije za javnopravne evidence in storitve (Ajpes) se je minister seznanil z delom obeh institucij. V pogovoru so se osredotočili na pomembnost ustvarjanja stimulativnega delovnega okolja s poudarkom na zagotavljanju rednih izobraževanj in pridobivanju dodatnih znanj. Strinjali so se, da je digitalizacija v zadnjem času v mnogih pogledih omogočila večjo dostopnost izobraževanja.

Minister je obiskal podjetje Mlin Katić, ki je začel z obratovanjem leta 1990. Takratna proizvodna zmogljivost mlina je bila 25 ton pšenice na dan. V nadaljnjih letih se je povpraševanje po moki povečalo, tako da so zamenjali celotno proizvodno opremo z novo italijansko, ki jim je omogočila povečanje kapacitete mlina in v najuspešnejših dneh proizvedejo tudi do 100 ton na dan.

Podjetje Tips je vodilno slovensko podjetje s 50-letno tradicijo, ki je osredotočeno na izdelavo visokokvalitetne in tehnološko dovršene prizemne letališke opreme. Usmerili so se predvsem v razvoj lastnih visokokakovostnih produktov z dodano vrednostjo, ki jo tržijo pod lastno blagovno znamko. Tips je eden vodilnih ponudnikov vrhunske letališke opreme na svetu. Njihova prizadevanja so trenutno usmerjena predvsem v zniževanje ogljičnega odtisa izdelkov, pri čemer največ pozornosti posvečajo viru energije. Izdelke podjetja Tips v vedno večji meri poganja elektrika in najnovejši proizvodi se oskrbujejo le iz obnovljivih virov – sončne energije.

Obiskal je tudi grad Rajhenburg, ki ga upravlja Kulturni dom Krško. Grad ponuja prostor za številne dogodke in raznolike stalne in začasne razstave, ki jih popeljejo skozi različna časovna obdobja gradu in slovenske zgodovine.

Delovni obisk je minister zaključil z javno tribuno v Krškem, kjer je potekalo srečanje Vlade RS z župani, gospodarstveniki in drugimi nosilci razvoja v regiji.

Na skupnem srečanju z vodstvi brežiške Furs in krške Ajpes seznanil z organizacijo dela, pogovorili so se tudi o pomembnosti izobraževanja in vplivu ter prednostnih digitalizacije.
Minister Šircelj je v okviru delovnega obiska Posavske regije obiskal Mlin Katič, ki uspešno deluje že od leta 1990.
Minister Šircelj na obisku podjetja TIPS d.o.o., ki proizvaja visokokvalitetno in tehnološko dovršeno prizemno letališko opremo. Podjetje s 50-letno tradicijo je na svojem področju eno izmed vodilnih podjetij na svetovnem trgu.
Minister na obisku gradu Rajhenburg. Obiskovalci lahko na stalnih in občasnih razstavah spoznajo zgodovino gradu in kraja ter širšo slovensko zgodovino.
Uspešen delovni obisk se je zaključil z razpravo na javni tribuni v Krškem.

V. S.