Facebook umor: Verjetno bo že naslednjo sredo znana sodba

pixabay.com

Širši javnosti že dobro poznan umor, ki se je zgodil v noči iz 12. na 13. februarja in je bil objavljen na družbenem omrežju Facebook.

Drugo nadaljevanje glavne obravnave v primeru »facebook umor« proti pričakovanjem ni prineslo končne razsodbe. Zadnja od povabljenih prič Darja Colarič je namreč manjkala. Vse kaže, da bo sodba znana v sredo prihodnji teden.

Potek sojenja do sedaj

Osumljenca sta se na pred obravnavnem naroku izrekla, da za navedena dejanja nista kriva. Že od začetka se branita, da sta bila vinjena in se vsega ne spominjata. Kovačeva obramba pa je nazadnje poskušala dokazati, da je usodne udarce žrtvi zadal Aleš O. Izvedenka za klinično psihologijo Sanja Šešok, je Aleša in Martina ocenila kot “asocialna”, “socialno in čustveno nezrela” ter da imata “nižje inteligenčne sposobnosti”. “Ne čutita odgovornosti in za svoja dejanja krivita druge”, nezmožna sta ustaljenega moralnega presojanja, je še dodala.

Včerajšnja obravnava     

Sodišče je danes na predlog obrambe želelo zaslišati še pričo Darjo Colarič, ki se je zaradi zdravstvenih razlogov opravičila, zato se bo glavna obravnava nadaljevala prihodnjo sredo.

Tožilka Aleša O. in Martina K. ostaja močnega stališča, da bo obema dokazala enakovredno krivdo. O višini predlagane kazni še ni hotela govoriti. Vendar po 116. Členu zakonika je za obravnavani umor najnižja kazen 15 let zapora.

N. N.