Erjavec se je z napovedjo nezaupnice še enkrat več izkazal kot neverodostojen

(vir: družbena omrežja)

Karl Erjavec je pred dnevi napovedal, da bo Koalicija ustavnega loka – LMŠ, SD, Levica, SAB in DeSUS – 15. januarja v DZ vložila predlog konstruktivne nezaupnice vladi, pri čemer bo njen kandidat za mandatarja Erjavec sam.

A pri tem je Erjavec izpadel precej neverodostojno.

Še nekaj dni pred tem je namreč trdno zatrjeval, da nezaupnica ne bo vložena, če prej ne bo imel podpisov večine, to je 46 poslancev. Da teh nima, je zdaj priznal tudi sam, ko je dejal, da pričakuje podpise 43 poslancev, kar je premalo za uspeh, medtem ko upa, da bodo manjkajoče glasove na tajnem glasovanju prispevali poslanci zunaj Koalicije ustavnega loka.

Napoved vložitve nezaupnice je sicer toliko bolj nenavadna, ker Erjavec več kot očitno nima niti glasov vseh poslancev DeSUS, za katere sicer pravi, da jih ima. Poslanci DeSUS so se namreč glede tega modro zavili v molk, po kuloarjih v državnem zboru pa je slišati, da četudi bodo prispevali podpise za Erjavca, potem na tajnem glasovanju zanj ne bodo glasovali.

Ali povedano drugače – Erjavec z napovedano konstruktivno nezaupnico skače v bazen, v katerem ni vode (če si sposodimo zdaj že ponarodele besede komedijanta med politiki Marjana Šarca). Sicer pa je že dolgo znano, da je glavni cilj Šarca za kratek čas ustoličiti Erjavca, nato pa oditi na predčasne volitve.

A. M.