Erjavcu rekel ne, zdaj mu grozijo

Poslanec DeSUS Branko Simonovič je napovedal, da bo policiji prijavil grožnje, ki so se pojavile ob odločitvi, da se ne bo podpisal pod predlog konstruktivne nezaupnice, ki jo je v državni zbor vložil del opozicije s prvakom DeSUS Karlom Erjavcem na čelu.

Na Twitter profilu Anonymous Slovenia so mu namreč grozili, naj se raje odseli v kakšen drug kraj, opozarja tudi na plakate z njegovo fotografijo in kljukastim križem.

Na plakatih, ki so se pojavili na Obali, so poleg njegove tudi fotografije poslancev SMC, ob njih pa izpostavljena izbira: Svoboda oziroma poslanski glas za konstruktivno nezaupnico na eni ter strah ali kljukasti križ na drugi strani.

Zaradi plakatov prijavo policiji napoveduje tudi poslanec SMC Gregor Perič.

Simonovič in Perič sta sicer tudi že pred božičnimi prazniki opozorila na pritiske ob poskusih oblikovanja nove vlade ter dogodke prijavila policiji. Tedaj so se pred Peričevim domom in pozneje tudi v Izoli pojavili plakati z napisom Heroj ali izdajalec? Na plakatih je bila tudi fotografija poslanca italijanske narodne skupnosti Feliceja Žiže.

Zanimivo pri tem je, da se Erjavec do zdaj od groženj še ni distanciral.

A. M.