Ekskluzivno: Luka Mesec posnet na zabavi v Fotopubu

Vlada in njen minister za delo Luka Mesec za zdaj nimata odgovora, kako učinkovito pomagati podjetjem.

Minister za delo Luka Mesec je na Instagramu zanikal, da bi se kadarkoli udeleževal zabav pri umetniku Dušanu Josipu Smodeju, ki ga pričevanja žensk bremenijo, da naj bi na njegovih zabavah v prostorih njegovega društva na Tivolski cesti v Ljubljani in njegovem bližnjem stanovanju prihajalo do seksualnih zlorab žensk in množičnega uživanja mamil.

 

A če je Mesec v svoji navedbi, da se ni “nikoli udeleževal zabav” pri Smodeju, mislil tudi zabave v prostorih Smodejevega društva na Tivolski cesti, kar gre sicer sklepati, njegove navedbe ne držijo. Na spletu sta namreč zaokrožila posnetka, ki prikazujeta Mesca pred in v prostorih Fotopuba (gre za opuščeno Petrolovo bencinsko črpalko). Mesec se na prvem posnetku veselo sprehaja med udeleženci pred prostorom društva, v roki pa sodeč po posnetku drži kozarec vina. Na drugem posnetku pa gre po stopnicah v prostore Fotopuba. Posnetka si je mogoče ogledati spodaj. Šlo naj bi sicer za zabavo ob razstavi Romana Uranjeka maja lani.

Mesec je na Twitterju objavo posnetkov komentiral z navedbo, da gre na prvem posnetku v razstavni prostor, na drugem pa, da zunaj klepeta z gosti.

Spomnimo sicer, da na Mesca letijo očitki o jemanju drog. Njegova stranka Levica je v DZ tudi proti uzakonitvi obveznega testiranja na droge visokih funkcionarjev.

Prostori Fotopuba.

A. M.