Dvoličnost velike preganjalke Cerkve Alenke Bratušek

Zdi se, da Bratuškove, ko ji to odgovarja, cerkveni dostojanstveniki prav nič ne motijo.

Bolj kot se bližajo volitve, bolj v Stranki Alenke Bratušek (SAB) uporabljajo proticerkveno retoriko. Nič takega, bi rekli, če bi bili v SAB pri tem vsaj dosledni in če ne bi proticerkvene retorike uporabljali za ozke politične interese.

 

Tako je na primer Bratuškova na zadnjem kongresu stranke napovedala, da bo morala Rimokatoliška Cerkev v Sloveniji plačevati davke tako kot vsi državljani Slovenije, Cerkev večkrat zaničljivo označuje kot nadkoalicijsko stranko, tudi sicer ne izpusti priložnosti, da se ne bi obregnila vanjo. A ni še dolgo tega, ko je Cerkev Bratuškovi prišla zelo prav oziroma jo je celo izkoriščala za svoje ozke  politične interese

Junija 2013 na primer Bratuškova ni imela nobenih pomislekov, da bi se kot tedanja predsednica vlade udeležila sprejema pri papežu Frančišku. Celo več, zdelo se je, da je srečanje nadvse prisrčno in da ji godi. Da bi papežu razkrila katero od svojih kritičnih misli do Cerkve, tudi ni bilo zaslediti. Pragmatičnost za osebne politične cilje in koristi.

A. M.