Dve nesreči z vozniki pod vplivom alkohola

Fotografija je simbolična. (pixabay.com)

V noči na 2. 8. se je zgodila prometna nesreča v Spodnji Pohanci. Brežiški policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 51-letni voznik na cesti ustavil kmetijski traktor s traktorskim priključkom balirko in izstopil iz vozila.

Ker traktorja ni ustrezno zavaroval, se je ta pričel premikati vzvratno, zapeljal je izven vozišča, vanj pa je trčil voznik osebnega avtomobila. Policisti so ugotovili, da je 51-letni voznik traktorja vozil pod vplivom alkohola, v  litru izdihanega zraka je imel 0,91 miligramov alkohola.

Zaradi opravljanja gospodarske vožnje v nočnem času in drugih kršitev cestno  prometnih predpisov so mu izdali plačilni nalog in vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Brežiški policisti so bili včeraj, nekaj po 12. uri, obveščeni o prometni nesreči v Novi vasi pri Mokricah. Opravili so ogled in ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilnega premika vozila trčil v cestno razsvetljavo, jo podrl in nadaljeval z vožnjo.

75-letnega voznika so policisti izsledili in ugotovili, da ima v litru izdihanega zraka 1,19 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

M. P.