Drugačna pot do službe – priložnost za mlade iskalce zaposlitve

Foto: Spletna stran MC Brežice

Priložnosti in izzivi mladih v Posavju (PiMP), projekt, ki ga izvaja brežiški Mladinski center, vabi mlade, stare od 15 do 29 let, da se jim pridružijo na brezplačnih delavnicah, pridobijo nove kompetence in na inovativen način najdejo zaposlitev.

Mlade, ki zaključujejo šolanje ali iščejo zaposlitev in so željni uporabnega znanja ter si želijo do svoje zaposlitve priti na drugačen način, vabijo, da se jim pridružijo. Prijavo lahko izpolnijo tukaj.

V jesenskem času se začnejo brezplačne delavnice nemškega jezika, grafičnega oblikovanja, poslovnega komuniciranja, delavnice iz področja turizma in zelene sheme, organizacije prireditev in uporabnih poslovnih znanj (marketing, pridobivanja strank, prodaja).

Mladi imajo skozi brezplačna, kvalitetna in v prakso usmerjena usposabljanja, z izkušenimi predavatelji, priložnost pridobiti dodatne kompetence in si tako povečati možnost zaposlitve, se družiti in povezovati v okolju.

Kaj »PIMP – Priložnosti in izzivi mladih v Posavju!« prinaša za regionalno skupnost:

  • zaposlitev mladih do 29 let in vključitev v projektne aktivnosti (18 oseb);
  • vzpostavili pilotni model tržno usmerjenega delovanja mladinskega hotela z ustvarjanjem delovnih mest za osebe iz ciljne skupine mladih po načelu “Zelene sheme slovenskega turizma;
  • ustanovili mladinsko zadrugo za izvajanje turističnega servisa za trženje lokalne ponudbe po vzoru “zelene sheme slovenskega turizma”;
  • vzpostavili Sklad za mlade, s katerim bo upravljala mladinska zadruga, ki v Sklad usmerja ustvarjen dobiček (sredstva se porabljajo letno s potrebami populacije mladih v občini (garancijska shema za mlade).

N. N.