Dr. Anže Logar: Ključno je, da predsednik države v slovenski prostor prinese potrebno enotnost naroda

Dr. Anže Logar ob najavi kandidature za predsednika države (vir: Twitter)

Dr. Anže Logar, nekdanji minister za zunanje zadeve in zdajšnji poslanec, je včeraj na novinarski konferenci pod osamosvojitveno lipo v parku ob državnem zboru najavil svojo kandidaturo za predsednika države.

Uvodoma je povedal, da se je za svojo kandidaturo odločil po tehtnem premisleku, po pogovoru z ljudmi, ki jih ceni. Za funkcijo predsednika države bo kandidiral s podpisi državljank in državljanov, ima pa tudi podporo Slovenske demokratske stranke.

Dejal je, da je “funkcija predsednika države v danem trenutku, ko je Slovenija precej razdeljena in se sooča z izzivi, ki so pred nami od varnostnih groženj, ki terjajo zelo tehtno sodelovanje vseh političnih subjektov, civilne družbe, strokovnjakov, podjetniškega sektorja, najpomembnejša funkcija, ki lahko združi te različne poglede in prinese v slovenski prostor to potrebno enotnost”.

Anže Logar je povedal, da je predsednik republike edini državni politik, ki ima večinsko podporo, s tem pa tudi večinsko legimiteto, da poskuša te različne poglede spraviti v tisto smer, ki je dobra za državljanke in državljane Slovenije.

Še nekaj poudarkov iz Logarjeve predstavitve:

– Predsednik države mora biti vezni člen za povezovanje različnih pogledov in tisti, ki redno išče rešitve za sodelovanje politike. Slovenkam in Slovencem lahko ponudim to aktivno držo predsednika z namenom skupnega povezovanja.

– Z investicijo v dialog in z mojim preteklim delom dajem zelo jasen znak, da je to pot, po kateri želim iti in po kateri mora iti tudi Slovenija, če želimo končno preseči delitve, ki zavirajo hitrejši napredek države.

– Izzivi, ki so pred nami, terjajo izkušnje z vidika zakonodajne in izvršilne veje oblasti ter hkrati široko poznavanje mednarodne politike. S svojim preteklim delom, kot minister in poslanec, pa sem tudi dokazal, da znam povezovati.

Slogan dr. Anžeta Logarja je: Sodelujemo ZA prihodnost.

Spletna stran, kjer lahko spremljamo dr. Logarja in o njemu izvemo še več, je: https://anzelogar.si

M. P.