Dokument o vladavini prava v Sloveniji očitno nastajal kar v pisarni Fajonove

Kot vse kaže, je dokument, ki naj bi ga po nedavnem obisku v Sloveniji oblikovala misija poslancev EU, nastajal kar v evropski pisarni predsednice SD Tanje Fajon. Slednje še dodatno potrjuje ugibanja, da je preverjanje vladavina prava s strani skupine evropskih poslancev v Sloveniji vzpodbudila slovenska levica za politični obračun z vlado Janeza Janše.

 

V nedavni misiji Evropskega parlamenta, ki je obiskala Slovenijo, je sodelovalo osem članov evropskega parlamenta, po eden iz vsake politične skupine. Preverjali so spoštovanje vladavina prava v Sloveniji. Skupina je na podlagi tega pripravila dokument, ki sicer nekih posebnih kršitev vladavine prava v Sloveniji ni potrdil, je pa skušal posredno obremeniti vlado.

A je, kot kaže, dokument med drugim nastajal kar v evropski pisarni Fajonove. Slednje je na Twiiterju razkrila evropska poslanka iz vrst SDS Romana Tomc. Objavila je sliko dokumenta, iz katere je razvidno, da je popravke vanj vnašal asistent v evropski pisarni Fajonove Jure Tanko. Ob tem je zapisala: “Očitno je bila Tanja Fajon, čeprav ni bila članica misije, vpletena v pripravo poročila. Njen asistent je na dokumentu pustil sledi. Že dolgo je jasno, da ima ta zgodba izvor v Sloveniji in da sploh ne gre za ugotavljanje dejanskega stanja, ampak za napad na vlado. Razkrinkani”.

Na objavo Tomčeve se je odzvala Fajonova, a tega, kako so se na dokumentu znašli prstni odtisi njenega asistenta, ni znala pojasniti. Nekoliko sprenevedavo je napisala le, da v poročilu ni niti enega njenega stavka.

M. P.